Flyball Haslumcup for J 05

Postet av Njård - Håndball den 16. Des 2019

Gratulerer til Njård J05 som stilte med 3 jevne  lag i Flyball Haslumcup. Innledende kamper gikk veldig bra for alle lag- vi møtte god motstand gjennom alle gruppekamper og finaler. Alle 3 lag gikk til semifinale. Et av lagene møtte et sterkt Sinsen-Refstad lag- men slo de på shoot-out.

Finalen var en eneste stor seiersfest. Laget fikk dermed 1., 2. og 3. plass

Flyball kan anbefales til alle- som et alternativ, hvor det er lov å leke seg litt mer enn vanlig- og kampene er korte og intensive.

(dommerne snek seg inn på bilde- og synets nok jentene var morsomme, inspirerende og flinke:-))
Ballmoro for unga!

Postet av Njård - Håndball den 8. Des 2019

Ballmoro for unga!

Det kan fort gå litt i ball når 60 jenter fra Ullern, Haslum og Njård møtes. Særlig når Flyball, Goalball og lokalt «NM i Straffekast» står på programmet.

Lørdag 30. november var de tre klubbenes jenter 13-lag samlet i Njårdhallen. Lagene ble blandet sammen på tvers av klubber gjennom loddtrekning og ble fordelt på ti ulike lag med team-navn fra spillere på damelandslaget.

Det ble konkurrert i tre ulike grener, først lokalt «NM i Straffekast» samtidig med Goalball. Deretter ble det konkurrert i Flyball, samtidig som lagenes spillere kunne forsøke seg på en rekke individuelle utfordringer. Det er morsomt å konkurrere i nye idretter og det blir fort litt mer lek og moro i fokus.

Det var mange glade jenter som stiftet nye bekjentskaper på tvers av klubbgrensene, og det var mye tid i mellom kamper til å sosialisere med hverandre. Tilbakemeldingene fra mange av jentene både under arrangementene og på sosiale medier i etterkant var at dette gjør man gjerne igjen.

Det er flott at klubbene kan samarbeide på tvers og både jentene og trenere samarbeidet godt. Totalt bidro over femten voksne trenere og frivillige til å avvikle arrangementet, tusen takk alle sammen!

Goalball er en idrett der du får bind for øynene og skal benytte de andre sansene til samarbeid og scoringer. Banen er på tvers av en håndballbane, og man scorer ved å kaste en ball – med bjeller inni – fra sin sone på ene siden og over på andre siden av banen forbi tre forsvarere. Ballen kan ikke sprette etter et gitt punkt på banen slik at de som «ligger» i forsvar skal kunne stoppe den basert på lyden. Goalball er også gren i Paralympiske leker. Vi fikk hjelp til Goalball fra både en tidligere landslagsspiller og en erfaren dommer.

I lokalt «NM Straffekast» møtte lagene hverandre til straffekast konkurranse i et puljespill. Alle spillere inklusive målvakter må skyte, og man får to poeng for seier. Deretter møttes lagene i sluttspill basert på plassering i gruppespillet, og endte til slutt med en finale.

Flyball er en innendørs variant av Beachhåndball der lagene spiller på tvers av en håndballbane og med færre spillere på banen. Det gis to poeng for spektakulære scoringer som flyvere, backhand og scoring fra egen målgård. Kampene gikk rett i sluttspill med en åpning for lucky loosers, og ble avgjort med en finale og bronsefinale.

Vinnere av de ulike konkurransene ble Team Løke (Goalball), Team Solberg (Flyball), Team Waade (Lokalt «NM Straffekast»). I tillegg utmerket følgende seg i de individuelle prøvelsene: Emma, Team Tomac (Planken 4.10 min), Malene, Team Fauske (Pushups: 30), Lykkeball Bettine, Team Waade, Hermine, Team Løke, Kristina, Team Waade (Lykkeball: 8), Neneh, Team Arntsen (Sjonglering:11), Malene, Team Fauske (Situps: 120).

Av Njård J06 Skrivepanel
Temaserie J/G 14

Postet av Njård - Håndball den 27. Nov 2019

Fredag 29.11.2019 braker det løs med første runde i temaserien for J14. det er kamper fra kl. 18-22

 

Njård j05 spiller mot Gresvik, Driv, Vålerenga og Ullern.

 

Temaet er nedgruppert forsvar enten 6:0 eller 5.1 og motspill mot nedgruppert forsvar.

 

Kom å se på da vel!Njård J13 med strålende innsats i Temaserien

Postet av Njård - Håndball den 22. Nov 2019

Njård J13 med strålende innsats i Temaserien  

I helgen den 19. oktober i STIL-Arena spilte Njård J13 sesongens første temaserie. Temaserien er en litt annerledes turnering der lagene spiller etter et bestemt tema og det gis poeng etter hvordan de leverer på dette temaet. Temaet for den første turneringen i nivå 1 var plasskifte og pådragsspill mot 6:0 forsvar. Njård ble plukket ut blant de 5 beste lagene, og var faktisk topp tre.  

- Vi synes det er veldig moro med temaserie, siden vi da får sjansen til å fokusere på ting i håndballspillet vi vet er viktig, samtidig som vi spiller med litt lave skuldre,, sier Julia Kloster-Jensen, en av spillerne på Njård J13. - Det er også veldig gøy å møte andre lag enn de vi treffer i serien, og det veldig hyggelig å treffe jenter fra de andre lagene, avslutter Julia.  

Njård spilte fire kamper mot Vestby, Bygdø Monolitten, Rolvsøy og Eidsvoll IF som alle ble vunnet på temapoeng. Den morsomste kampen var trolig den siste mot Eidsvoll der Njård rullet i alle posisjoner og havnet bak 19-4 på poeng (alle poengene kom da fra målvaktsredninger) før jentene fikk orden på sakene og snudde til poengseier 24-20 i en imponerende snuoperasjon.  

I forkant av temaserien avholdt jentene en workshop hjemme i Njårdhallen der de var utøverapparat mens en rekke trenere fra klubber i temaserien deltok og både lærte jentene nye ting og fikk erfaring selv. I desember har Njård planlagt en ny workshop i temaet kontringsspill. 

Skjetten ble kåret til vinner av Temaserien for J13 Nivå 1 – gratulerer!  

Les mer på Håndballforbundets regionale sider: https://www.handball.no/regioner/region-ost/kampaktivitet/ungdomshandball/temaserien/nyheter-temaserien/sesongens-forste-temaserierunde/  

Av Skrivepanelet Njård J2006Håndball camp for de eldste i vinterferien!

Postet av Njård - Håndball den 21. Nov 2019

Håndball Camp i Vinteferien, uke 8 2020.

Dette er for spillere fra 13-17 år

Torsdag og fredag kl. 10-14.

Deltakerne har med egen mat i Njårdhallen.

Fokus er teknisk og taktisk trening. Fokus på detaljer som skuddteknikk, finte, duellspill, valg og vurderinger pluss mye mer etc. Med noe fysiske innslag.

https://njard.weborg.no/event/348


Gutter 2008 med fire lag (og 19 kamper) i Flint-cup i helgen!

Postet av Njård - Håndball den 6. Sep 2019

Gutter 2008 med fire lag (og 19 kamper) i Flint-cup i helgen! Strålende innsats av ivrige gutter og mange jevne håndballkamper. Veldig gøy at Jenter 2008 også stilte med tre lag og stakk av med pokalen for helgens beste heiagjeng. Felles grillings og tilløp til disco på kvelden. Topp stemning. Heia Njård!


Ny trener for damelaget

Postet av Njård - Håndball den 6. Sep 2019

Damelagene til Njård i 5 og 6. divisjon har fått ny trener.

Ringreven Otto Th Pedersen er kommet gått i gang og laget vant første seriekamp i 5.divisjon igår!Flint Cup endte med gull for J13

Postet av Njård - Håndball den 4. Sep 2019

I helgen stilte Njård J13 (f2006) med to lag i Flint Cup i Tønsberg. Samtlige jenter hadde det gøy både på og utenfor banen - og det ene laget kronet helgen med cupgull.

Jentene reiste ned fredag ettermiddag og startet tradisjon tro med bowling og pizza, før kvelden endte i gymsalen på Sandåsen Skole med straffekonk og sosialisering med øvrige Njårdlag. Lagene var delt i Njård Super og Njård Max og vi var tidlig oppe til første kamp lørdag 08:00. Super åpnet mot Gresvig, havnet bak 7-4, men en super opphenting av jentene berget 7-7, et poeng som skulle vise seg å bli verdifullt. 

Deretter var det Max sin tur. De tok kontroll mot Herkules, var foran med to mål, men så snudde kampen. Helt på tampen lå de et mål bak og marginene var i mot da jentenes siste skudd gikk i mål i det dommeren blåste  av. Siden hele ballen ikke var inne så tapte vi med ett - noe som skulle bli avgjørende senere.

Njård Max vant så mot Skarphedin og tapte så med 3 mot Lervik i en god forsvarskamp. Ettmålstapet ble avgjørende for plassering og det ble B-sluttspill på Max. 

Njård Super spilte sin andre kamp mot hjemmelaget Flint og i en velspilt og spennende match vant Flint 12-11 etter å snudd 9-11. Dermed var Super avhengig av Flints hjelp for å komme til A-sluttspill, og heldigvis for oss vant de knepent over Gresvik. 

Supers siste kamp hadde følgende forutsetninger: vinn med 8 mål mot Borre for å gå videre på målforskjell. Jentene kjente nok på presset, men var tålmodige og vant med til slutt med 12 etter en god kamp.

Etter kampene feiret jentene med pølser, kake og gaver hos en av jentenes bestefar i Tønsberg. Kvelden ble brukt sammen med Njård-gjengen på skolen, samt den tradisjonelle «stress»-straffekonken i gymsalen.

Søndag morgen splittet lagene seg i to ulike haller. Njård Max møtte et nytt Lervik-lag i kvartfinale, spilte en topp kamp og vant solid. Deretter stod et godt Gresvik-lag for tur. Da fikk jentene kjenne på nerver og press, og etter en bra start raknet det litt utover i kampen. Vi hadde heller ikke marginene med oss med blant annet fire skudd i tverrligger og ned på linja, men tapte fortjent mot Gresvik som endte opp med å vinne B-sluttspillet. Max varierte mye i løpet av helgen, første og siste kamp var et hakk under normalen, mens det i det andre kampene ble vist frem veldig mye bra spill.

Njård Super møtte et nytt Flint-lag og det ble en nervøs og spennende affære. Til full tid stod det 7-7 og lagene måtte ut i ekstraomganger. Jentene våre vant 1-0 og kampen endte dermed 8-7. I semifinalen stod et godt forberedt Nesodden-lag for tur. De jobbet knalltøft og slo oss godt på fysikken. Nesodden ledet og Super reduserte frem til 4-4, og så førte godt forsvar på begge sider til måltørke. Kristina bakerst i mål hos Njård ble bedre og bedre gjennom turneringen og stod strålende bak et aggressivt utgruppert forsvar. Så løsnet det litt fremover og vi fikk en ledelse på to mål som stod seg ut. 

Dermed var det finale mot Flint som vi tapte for dagen før.

Før finalen hadde jentene fått i seg både sjokolademelk og næring og virket klare i pep-talken. De tok selv initiativ med å oppsummere hva de ønsket å hindre bakover og var sultne på revansje. Njård tok føringen i kampen og spilte strålende bakover. Takket være Kristina fikk ikke Flint mer enn en scoring i starten av kampen. Jentene fintet og fintet og Flint hang ikke sammen bakover og plutselig stod det 5-1 til Njård. Flint ble kjempet ut av stilen, ble mer og mer frustrerte over mangel på scoringer og Njård fikk etter hvert inn noen «enkle» mål på kontringer. Til slutt ender kampen 12-4 etter en oppvisning Njård. Jentene var strålende fornøyde over å vunnet sin første innendørs håndballturnering. 

Kristina i mål fikk premie for finalens prestasjon ved å redde to straffekast. Gratulerer til hele gjengen på 21 jenter og støtteapparat som hadde en knallbra tur til Tønsberg.

Følg gjerne jentene på Instagram @njardhandballj06.

Av Skrivepanelet Njård J06

Njård G2007 kom på 2. plass i Flint Tønsberg cup.

Postet av Njård - Håndball den 3. Sep 2019


G2007 deltok i helgen med 2 lag i Flint Tønsberg cup hvor de i semifinalen slo ut Haslum i en triller av en håndballkamp. Etter å ha ligget under 4-7, så snudde de kampen og vant 8-7. I finalen møtte de hjemmelaget, Flint Tønsberg. Det ble nok en jevn kamp hvor Flint til slutt dro i land med seieren. Veldig god matching for gutta som nå er klar for seriespill.Takk til G2000

Postet av Njård - Håndball den 19. Aug 2019


I sommer avsluttet Njårds eldste guttelag epoken som eget aldersbestemt lag. De har gått gradene fra minihåndball til G18. I stedet for deltakelse i G18-serien valgte de forrige sesong å stille lag i 5. divisjon og det endte med opprykk og 4. plass i serien, a poeng med 3. plass og kun 3 poeng bak tabelltopp. Bemerkes også at gutta scoret 617 mål, klart flest i divisjonen!


Njård G2000 startet opp i 2008 og har holdt i gang siden da med mange av de samme gutta i stallen. I 2014 ble en flott gjeng fra BMILs guttelag innfusjonert. Med godt samhold, morsom håndball og en god sosial profil har de for første gang på lenge sørget for at Njård har kunnet stille lag i 18-årsklssen. De har deltatt på Granollerscup i Barcelona flere ganger. Fra og med høsten 2016 trente de noe sammen med Njårds herrelag og mange av dem har akslet Njård-drakten også i 3. divisjon. Flere av gutta har også gjort en god innsats som trenere på yngre lag


Njård retter en stor takk til Snorre Mossing og Roger Røssgård som på frivillig og ulønnet basis har gjort en fantastisk innsats som trenere og lykkes med å få frem denne flotte gjengen! Takk også til oppmann Ingvild Apold for årelang innsats og til foreldregruppa som har fulgt dem opp.


Takk for innsatsen gutter og håper å se flest mulig i Njård-drakten i nær eller litt fjernere fremtid!
Njård Håndball skole i høstferie. Uke 40

Postet av Njård - Håndball den 14. Aug 2019

Da er påmeldingen til Njård håndball skole i høstferien åpnet. Uke 40.


Trykk på linken for mer info.

https://njard.weborg.no/event/294

Påmeldingen til Njård + har åpnet

Postet av Njård - Håndball den 5. Aug 2019


Meld på Tirsdager 12-13 år her: https://njard.weborg.no/event/333

Meld på torsdager 10-11 år her: https://njard.weborg.no/event/345


Eventuelle spørsmål rettes til handball@njaard.no 

Til dere som har familiemedlemskap, vær nøye med å logg inn med korrekt brukernavn/passord til medlemmet som skal delta.Seier til Njård J12 i beachserien i håndball

Postet av Njård - Håndball den 18. Jun 2019

I beachserien J12 stilte hele 35 lag, og det ene av Njårds to lag gikk seirende ut av serien etter mange tøffe, gøyale og jevne kamper som ble avsluttet med et cup-sluttspill.
 
Beachhåndball er en idrett det er økende interesse rundt i håndballverdenen. Det spilles i sand på en mindre bane, med 4 på hvert lag på banen samtidig. Det benyttes flyvekeeper, og ligner ellers på vanlig håndball, men man får ekstra poeng for blant annet flyvere og piruetter. Det spilles to omganger, men stillingen nulles til pause. Dersom lagene vinner hver sin omgang spilles det shootout, som er straffekonk der målvakt hiver rushpasning til en som kontrer. Den som skyter kan prøve på 1 eller 2 poeng, og målvakt kan skyte direkte som gir 2 poeng ved scoring.
 
I beachserien J12 stilte 35 lag fordelt på 5 puljer. Njård hadde med to lag, og det Njård laget som gjorde det best kom sammen med flere gode lag som Fjellhammer, Skedsmo, Kjelsås og Son. Njård J12 hadde kjøpt inn spesiallaget beachoutfit til kampene og vant uten tvil kampen om det beste antrekket.
 
For å ta seg til sluttspill måtte man vinne gruppen, eller være blant noen få beste andreplasser. Gruppekampene ble spilt over to kvelder og Njård spilte bra i alle kampene. De vant 6 strake, selv om de måtte gjennom et par shootouts (straffekonk i fart) som ble vunnet. I løpet av kampene ble Njård stadig bedre fremover og bakover, og varierte spillet mellom 1 og 2 forsvar/angrepsbytter.
 
Dermed var det duket for sluttspill og først kvartfinale på Kjelsåsbanen torsdag 13. juni. Et kraftig regnvær hadde satt arrangementet i fare, men arrangøren Kjelsås gjorde en strålende innsats med å tømme banen for vann og rake opp banen før kamp. Njård J12 møtte først et Ull/Kisa-lag og til tross for tøff motstand vant de begge omgangene etter godt spill.
 
Neste motstander var et av Kjelsåslagene som hadde vunnet sin pulje og som stilte med mange gode spillere. Første omgang gikk fortjent til Kjelsås, som spilte med en offensiv 2-1 variant i forsvar som de lykkes med. I andre omgang var det jevnt, og med 25 sekunder igjen var Njård 1 poeng bak. Da satte Julia en avgjørende piruett fra høyresiden som gav oss 2 poeng og seier i andre omgang. Jentene måtte dermed ut i shootout og begge lag skaffet poeng. Da målvakt Mina reddet en viktig straffe stod det 4-4 og Njård hadde et forsøk igjen. Kjelsås sin målvakt kom ut for å snappe ballen, Mina kastet ballen rett i mål og Njård feiret finaleplass med 6-4 seier i shootout.
 
Foran finalen hadde solen vært på besøk og det var god stemning foran møtet med det andre Kjelåslaget som var med i sluttspillet. Jentene var påskrudd, spilte strålende i første omgang og vant 11-4. Men i beach så nulles altså stillingen til pause. Kjelsås kjempet godt og vant andre omgang med 8-6, dermed skulle nok enshootout avgjøre det hele. Njårds jenter fortsatte med sikker skyting mens Mina stengte buret og slapp kun inn 1 mål. Dermed kunne jentene slippe jubelen løs og feire en herlig seier! Jentene som var på vinnerlaget var Cornelia, Emily, Sofia, Julia, Mina, Hermine og Madelen.
 
Følg gjerne jentene på Instagram @njardhandballj06.
 
Av Skrivepanelet Njård J06Vil du være trener i Njård Håndball?

Postet av Njård - Håndball den 2. Mai 2019

Vil du være trener eller hjelpetrener for de yngre lagene i Njård Håndball. Vi har behov for flinke trenere på ulike lag.Har du lyst, vite litt mer og mulighet så ta kontakt på  handball@njaard.no

Njård håndball er en breddeklubb med barn fra 6 år og oppover til senior. Vi satser på å beholde flest mulig lengst mulig. Allerede ved 6 års alderen kan barna stifte bekjentskap med Loppetassen som er helge-arrangementer som er tilpasset en barnefamilies hektiske hverdag. Fra 8 års alderen tilbys minirunder og så går man over til regionsspill fra 9 års alderen. Vi tilstreber oss å ha utdannede/kursede trenere på alle årstrinn. Njård ønsker at alle skal få spille på det nivået de selv ønsker.

Det betyr at det skal være lov å bli god i Njård på samme måte som man kan være aktiv på et lavere nivå.

Njårdhallen holder til Makrellbekken. Rett ved t-bane stasjonen og kort vei fra sentrum.Bilderesultat for njård håndballNJÅRD HÅNDBALL SKOLE. SOMMERFERIEN 2019. UKE 26

Postet av Njård - Håndball den 23. Apr 2019

Meld deg på håndball skolen i sommer ferien i Njårdhallen! Her blir det mye lek med ball og masse teknisk trening.

Er fra mandag til fredag fra kl 9 til 15.

Alder er 8 til 12 år.

Påmelding her: https://njard.weborg.no/event/170Obos

Postet av Njård - Håndball den 9. Apr 2019

Obos er vår sponsor til skole cupen. Tusen takk for støtten og godt samarbeid!


Se mer angående skole cupen her : https://www.procup.se/cup/32610.htm

og vør sponsor:

https://www.obos.no/
Partneravtalen om Aker Topphåndball

Postet av Njård - Håndball den 5. Apr 2019

Avtalen mellom Njård Håndball og Ullern Håndball om etablering av Aker Topphåndball for 3 år tilbake går nå ut den 30. april og Njård Håndball har valgt å ikke fortsette det formelle samarbeidet. Du kan lese mer om begrunnelsen for dette i et notat fra styret i håndballavdelingen 

Njård Håndball avslutter det formelle samarbeidet med Aker Topphåndball og Ullern Håndball

For snart 3 år siden inngikk Njård og Ullern et samarbeide om en topphåndballklubb på Oslo vest. Njård overførte sitt førstedivisjonslag til Aker topphåndball, og Ullern overførte sitt andredivisjonslag til samme klubb. Avtalen om samarbeid ble satt opp slik at Aker skulle kunne stå på egne ben når det hadde gått tre år. Avtalen la opp til en gradvis nedtrapping av midler fra begge moderklubber over denne perioden. 30. april utløper avtalen og Ullern har valgt å forlenge sin del av avtalen ett år. Njård har valgt å avslutte det formelle samarbeidet.

Det er med tungt hjerte at vi velger å forlate dette samarbeidet. Blant årets Aker-spillere er det mange tidligere Njård-jenter, og laget trenes av en tidligere Njård-gutt. At Aker har klart å rykke opp, til tross for meget begrensede midler, er en enorm prestasjon. Njård er kjempestolte og glade på Aker sine vegne. Det er utrolig gøy å ha et lag fra Oslo vest i Norges øverste divisjon igjen. Vi håper at Aker skal klare å bite godt fra seg til neste år, og at arbeidsvilkårene deres bedrer seg slik at Aker forblir en toppklubb i Norge mange år fremover.

Det virker kanskje rart at Njård trekker seg ut av et samarbeid som sportslig sett går på skinner. Styret i Njård håndball har vurdert flere muligheter for samarbeid, men til syvende og sist har vi konkludert med at vi ikke har penger til en ny avtale. Njård er nok blant de klubbene som vet best hva det koster å spille på øverste nivå – vi skylder fortsatt Njård IL penger fra tidligere sesonger i toppdivisjonene. Vi synes ikke det er riktig at våre nåværende håndballspillere skal betale for topphåndball – de skal betale for et best mulig håndballtilbud, og det skal vi jobbe knallhardt for å gi dem.

Vi har hatt løpende dialog med Njårds trenere, spillere og interessenter rundt dette samarbeidet. Det overveldende flertallet av de vi har pratet med ønsker at Njård skal være en breddeklubb og fokusere på aldersbestemte lag med mulighet for utvikling i divisjonsspill. Vi har et 3. Divisjonslag for herrer hvor flere av våre 18-åringer har spilt i år. Vi har et nyopprettet 6. Divisjonslag for kvinner med mål om å spille seg oppover i divisjonene for å skape en utviklingsarena for våre yngre jenter. Njård skal være en klubb for flest mulig, lengst mulig. Der overgangen fra barne- og ungdomshåndball til divisjonsspill er forutsigbar. Det skal også være lov å ha ambisjoner utover 3. divisjonsspill i Njård. Ingenting hadde vært bedre enn om eliteserielaget til Aker hadde drøssevis av både Njård- og Ullernspillere om 5-6 års tid. Men det er ikke så mange tenåringer i eliteserien, og det skal være mulig å gå gradene hos oss, før man tar de siste stegene.

Njård har gjort mye for Aker-samarbeidet de siste tre årene. Vi har gitt fra oss håndballskoler og akademi. Vi har betalt ut støtten til Aker på forskudd ved en rekke anledninger. Vi har stilt Njårdhallen til disposisjon for kamper og trening i beste tid for å gi Aker størst mulig forutsettinger for å lykkes. Og vi vil fortsatt være innstilte til å hjelpe Aker i Eliteserien neste år, på den måten vi kan, fordi vi mener det flott med topphåndball på Oslo vest. Vi har god dialog med både Aker og Ullern, og et uformelt samarbeid mellom klubbene tror vi alle kan nyte godt av. Men våre medlemmer kommer først – og derfor har vi valgt å ikke forlenge det formelle samarbeidet. Partneravtalen om Aker Topphåndball

Postet av Njård - Håndball den 5. Apr 2019

Avtalen mellom Njård Håndball og Ullern Håndball om etablering av Aker Topphåndball for 3 år tilbake går nå ut den 30. april og Njård Håndball har valgt å ikke fortsette det formelle samarbeidet. Du kan lese mer om begrunnelsen for dette i et notat fra styret i håndballavdelingen.

Njård Håndball avslutter det formelle samarbeidet med Aker Topphåndball og Ullern Håndball

For snart 3 år siden inngikk Njård og Ullern et samarbeide om en topphåndballklubb på Oslo vest. Njård overførte sitt førstedivisjonslag til Aker topphåndball, og Ullern overførte sitt andredivisjonslag til samme klubb. Avtalen om samarbeid ble satt opp slik at Aker skulle kunne stå på egne ben når det hadde gått tre år. Avtalen la opp til en gradvis nedtrapping av midler fra begge moderklubber over denne perioden. 30. april utløper avtalen og Ullern har valgt å forlenge sin del av avtalen ett år. Njård har valgt å avslutte det formelle samarbeidet.

Det er med tungt hjerte at vi velger å forlate dette samarbeidet. Blant årets Aker-spillere er det mange tidligere Njård-jenter, og laget trenes av en tidligere Njård-gutt. At Aker har klart å rykke opp, til tross for meget begrensede midler, er en enorm prestasjon. Njård er kjempestolte og glade på Aker sine vegne. Det er utrolig gøy å ha et lag fra Oslo vest i Norges øverste divisjon igjen. Vi håper at Aker skal klare å bite godt fra seg til neste år, og at arbeidsvilkårene deres bedrer seg slik at Aker forblir en toppklubb i Norge mange år fremover.

Det virker kanskje rart at Njård trekker seg ut av et samarbeid som sportslig sett går på skinner. Styret i Njård håndball har vurdert flere muligheter for samarbeid, men til syvende og sist har vi konkludert med at vi ikke har penger til en ny avtale. Njård er nok blant de klubbene som vet best hva det koster å spille på øverste nivå – vi skylder fortsatt Njård IL penger fra tidligere sesonger i toppdivisjonene. Vi synes ikke det er riktig at våre nåværende håndballspillere skal betale for topphåndball – de skal betale for et best mulig håndballtilbud, og det skal vi jobbe knallhardt for å gi dem.

Vi har hatt løpende dialog med Njårds trenere, spillere og interessenter rundt dette samarbeidet. Det overveldende flertallet av de vi har pratet med ønsker at Njård skal være en breddeklubb og fokusere på aldersbestemte lag med mulighet for utvikling i divisjonsspill. Vi har et 3. Divisjonslag for herrer hvor flere av våre 18-åringer har spilt i år. Vi har et nyopprettet 6. Divisjonslag for kvinner med mål om å spille seg oppover i divisjonene for å skape en utviklingsarena for våre yngre jenter. Njård skal være en klubb for flest mulig, lengst mulig. Der overgangen fra barne- og ungdomshåndball til divisjonsspill er forutsigbar. Det skal også være lov å ha ambisjoner utover 3. divisjonsspill i Njård. Ingenting hadde vært bedre enn om eliteserielaget til Aker hadde drøssevis av både Njård- og Ullernspillere om 5-6 års tid. Men det er ikke så mange tenåringer i eliteserien, og det skal være mulig å gå gradene hos oss, før man tar de siste stegene.

Njård har gjort mye for Aker-samarbeidet de siste tre årene. Vi har gitt fra oss håndballskoler og akademi. Vi har betalt ut støtten til Aker på forskudd ved en rekke anledninger. Vi har stilt Njårdhallen til disposisjon for kamper og trening i beste tid for å gi Aker størst mulig forutsettinger for å lykkes. Og vi vil fortsatt være innstilte til å hjelpe Aker i Eliteserien neste år, på den måten vi kan, fordi vi mener det flott med topphåndball på Oslo vest. Vi har god dialog med både Aker og Ullern, og et uformelt samarbeid mellom klubbene tror vi alle kan nyte godt av. Men våre medlemmer kommer først – og derfor har vi valgt å ikke forlenge det formelle samarbeidet. Handledag

Postet av Njård - Håndball den 14. Mar 2019Handle dag

Postet av Njård - Håndball den 14. Mar 2019Skolecup

Postet av Njård - Håndball den 3. Feb 2019Skolecup

Postet av Njård - Håndball den 3. Feb 2019Njård Håndball skole i vinterferien 2019

Postet av Njård - Håndball den 10. Jan 2019

Nå er påmeldingen åpen for Njård Håndball skole.


Trykk på linken for mer info og påmelding.


https://njard.weborg.no/event/113