Partneravtalen om Aker Topphåndball

Postet av Njård - Håndball den 5. Apr 2019

Avtalen mellom Njård Håndball og Ullern Håndball om etablering av Aker Topphåndball for 3 år tilbake går nå ut den 30. april og Njård Håndball har valgt å ikke fortsette det formelle samarbeidet. Du kan lese mer om begrunnelsen for dette i et notat fra styret i håndballavdelingen.

Njård Håndball avslutter det formelle samarbeidet med Aker Topphåndball og Ullern Håndball

For snart 3 år siden inngikk Njård og Ullern et samarbeide om en topphåndballklubb på Oslo vest. Njård overførte sitt førstedivisjonslag til Aker topphåndball, og Ullern overførte sitt andredivisjonslag til samme klubb. Avtalen om samarbeid ble satt opp slik at Aker skulle kunne stå på egne ben når det hadde gått tre år. Avtalen la opp til en gradvis nedtrapping av midler fra begge moderklubber over denne perioden. 30. april utløper avtalen og Ullern har valgt å forlenge sin del av avtalen ett år. Njård har valgt å avslutte det formelle samarbeidet.

Det er med tungt hjerte at vi velger å forlate dette samarbeidet. Blant årets Aker-spillere er det mange tidligere Njård-jenter, og laget trenes av en tidligere Njård-gutt. At Aker har klart å rykke opp, til tross for meget begrensede midler, er en enorm prestasjon. Njård er kjempestolte og glade på Aker sine vegne. Det er utrolig gøy å ha et lag fra Oslo vest i Norges øverste divisjon igjen. Vi håper at Aker skal klare å bite godt fra seg til neste år, og at arbeidsvilkårene deres bedrer seg slik at Aker forblir en toppklubb i Norge mange år fremover.

Det virker kanskje rart at Njård trekker seg ut av et samarbeid som sportslig sett går på skinner. Styret i Njård håndball har vurdert flere muligheter for samarbeid, men til syvende og sist har vi konkludert med at vi ikke har penger til en ny avtale. Njård er nok blant de klubbene som vet best hva det koster å spille på øverste nivå – vi skylder fortsatt Njård IL penger fra tidligere sesonger i toppdivisjonene. Vi synes ikke det er riktig at våre nåværende håndballspillere skal betale for topphåndball – de skal betale for et best mulig håndballtilbud, og det skal vi jobbe knallhardt for å gi dem.

Vi har hatt løpende dialog med Njårds trenere, spillere og interessenter rundt dette samarbeidet. Det overveldende flertallet av de vi har pratet med ønsker at Njård skal være en breddeklubb og fokusere på aldersbestemte lag med mulighet for utvikling i divisjonsspill. Vi har et 3. Divisjonslag for herrer hvor flere av våre 18-åringer har spilt i år. Vi har et nyopprettet 6. Divisjonslag for kvinner med mål om å spille seg oppover i divisjonene for å skape en utviklingsarena for våre yngre jenter. Njård skal være en klubb for flest mulig, lengst mulig. Der overgangen fra barne- og ungdomshåndball til divisjonsspill er forutsigbar. Det skal også være lov å ha ambisjoner utover 3. divisjonsspill i Njård. Ingenting hadde vært bedre enn om eliteserielaget til Aker hadde drøssevis av både Njård- og Ullernspillere om 5-6 års tid. Men det er ikke så mange tenåringer i eliteserien, og det skal være mulig å gå gradene hos oss, før man tar de siste stegene.

Njård har gjort mye for Aker-samarbeidet de siste tre årene. Vi har gitt fra oss håndballskoler og akademi. Vi har betalt ut støtten til Aker på forskudd ved en rekke anledninger. Vi har stilt Njårdhallen til disposisjon for kamper og trening i beste tid for å gi Aker størst mulig forutsettinger for å lykkes. Og vi vil fortsatt være innstilte til å hjelpe Aker i Eliteserien neste år, på den måten vi kan, fordi vi mener det flott med topphåndball på Oslo vest. Vi har god dialog med både Aker og Ullern, og et uformelt samarbeid mellom klubbene tror vi alle kan nyte godt av. Men våre medlemmer kommer først – og derfor har vi valgt å ikke forlenge det formelle samarbeidet. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.