Her legger vi ut nyttig informasjon og retningslinjer vedr smittevern

Smittevernstiltakene som nå gjelder for norsk idrett kan bli langvarige, og de viktigste for å hindre økt smitte i idretten er: 

Hold avstand – 1 meter 

 1. Vask hender før og etter trening
 2.  
 3. Rengjør felles utstyr før og etter trening
 4.  
 5. Syk? Bli hjemme
 6.  
 7. Bruk egen drikkeflaskeOppdatert 10.12.21


I likhet med samfunnet ellers har vi i Njård håndball opplevd et økende smittetrykk de siste par ukene. Vi har flere tilfeller av smitte i forskjellige lag, og det betyr at vi må være ekstra påpasselige med godt smittevern frem mot jul. For ordens skyld er det greit å informere om at det ikke har kommet noen føringer fra myndighetene som begrenser aktiviteten i håndballen p.t. Like fullt mener vi at det er viktig å minne våre medlemmer om følgende:

 

 • Du kan ikke møte på trening eller kamp dersom du har symptomer på forkjølelse/influensa, covid eller liknende. Det samme gjelder de som er i karantene, uansett grunn.
 • Dersom du mistenker at du kan være smittet, men ikke fått det bekreftet, vær en god lagspiller og bli hjemme. Og ikke vent med hjemmetesten til etter trening – ta den heller før slik at du kan gå på trening med god samvittighet fra negativ test.
 • God hånd- og hostehygiene gjelder fortsatt – både før, under og etter trening.
 • Kom helst ferdig skiftet og opphold deg så kort du kan i garderobene. Vi fraråder bruk av dusjene.
 • Unngå å benytte tribunene dersom du kan. I noen tilfeller skjønner vi at noen må ha med mor eller far – finn da en plass litt unna andre som evt oppholder seg der.
 • Vis hensyn til andre når du ferdes i gangene rundt i hallen. Slipp andre utøvere og trenere ut før du går inn i ganger, garderober og hall.

 

Hvis vi er flinke med smittevern frem mot jul får vi både trent og spilt håndball, men også feiret den julen vi fortjener. Alle kan godt smittevern – vi må bare minne hverandre på å praktisere det!


Smittevernsretninglinjer i Njårdhallen :

Generelt,

Påbud om bruk av munnbind for alle over 12 år der det ikke er mulig å holde én meters avstand. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke hvis man sitter på fast, tilvist plass, men vi anbefaler likevel sterkt at munnbind benyttes i håndballhaller til enhver tid.

Unntaket er spillerne, dommere og trenere under trenings- og kampaktiviteten


Vedr trening:

Smittvern i Njårdhallen:

 • Kamp- og treningsaktiviteten kan i utgangspunktet gjennomføres som normalt. Merk at for seniorlag hjemmehørende i 2. divisjon eller lavere kan man være maksimalt 20 spillere/utøvere i samme treningsgruppe. Det er ingen krav til avstand under treningsøkten
  • Deter ikke lov å legge igjen klær eller utstyr i garderobene når man trener.
  • ALT skal tas med ut i hallen og plasseres langs veggene
  • Garderobene er kun til å skifte sko i. Møt opp ferdigskiftet, rett før treningen begynner.
  • Vær oppmerksom at munnbind kan være påkrevd i Njårdhallen da det enkelte steder kan være vanskelig å holde 1 meters avstand
 • For å hindre sammentreff mellom grupper i hallen skal alle som kommer til trening gå inn i hallen via guttegarderoben (til høyre ved ankomst). De som forlater trening går ut via jentegarderoben eller midtgang (dersom denne døren er åpen).

Ellers viser vi til denne : https://www.handball.no/nyheter/2021/ny-koronainfo-for-handball-norge/

Mvh oss i Njård Håndball