Njårds Barnehåndball

All trening i Njårds Barnehåndball følger Norges Håndballforbunds retningslinjer for hvordan man skal trene barn i alderen 5-11 år. Vi er opptatt av at alle som driver med håndball i Njård skal bli så gode de selv vil!

- små hender, korte armer og bein passer ikke inn i det voksne håndballspillet. Derfor må vi tilpasse banestørrelse, målet, ballen og reglene for øvrig slik at barna opplever mestring gjennom tilpassede utfordringer.

Spillet i barnehåndball bør skille seg fra det ferdige spillet og det bør være en naturlig progresjon i forhold til utfordringer, vanskegrad osv. Spillet vi tilbyr barna må gi stor grad av involvering og ikke minst ballkontakt.

Ny i Njård håndball? Du trenger t-shirt, shorts og innesko + drikkeflaske.

Det er en fordel med egen ball. Følgende størrelser gjelder ved kjøp av ball:


Gutter 110/miniJenter 110/mini
Gutter 100/miniJenter 100/mini
Gutter 900/microJenter 900/micro
Gutter 800/microJenter 800/micro
Gutter 7Mykball 00/microJenter 7Mykball 00/micro
Gutter 6         Mykball 00/micro                      Jenter 6                 Mykball 00/microBarnehåndball 6-9 år

Treningene for de minste skal bære preg av lek, trivsel, trygghet og utvikling. For å gjøre hver trening bedre enn den forrige, kan du som trener bruke noen kontrollspørsmål for å evaluere økten og ledelsen av den. Økten skal deles opp i 3 deler, oppvarming, hoveddel og avslutning. Og man skal så godt det lar seg gjøre unngå kø. Les mer her:


Barnehåndball 10-11 år

Det viktigste i denne aldersgruppen er å skape gode ferdigheter med ball og gi utøverne positive håndballopplevelser.
Det skal være gøy å spille håndball! I denne alderen er det ikke om å gjøre å vinne med flest mulig mål. Det er trenernes oppgave at kampene er morsomme for alle, også for dommerne. Les mer her: